Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su vištiena
Tai tradicinis graikiškas patiekalas iš baklažanų ir kreminio bešamelio padažo, į kurį galima dėti cukinijų, bulvių, pomidorų, grybų ir mėsos. Tačiau musaka su vištiena bus ypač skani ir sveika, beje, mažiau kaloringa. Tačiau atsižvelkite į tai, kad šis patiekalas užims daug laiko. Todėl geriau iš anksto paruošti musaką, atvėsinti ją, o tada jau supjaustyti ir pašildyti porcijas orkaitėje. Taip patiekalas bus dar skanesnis ir geriau įsigers į padažą.
Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2-3 min. ant vidutinės ugnies be dangčio. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną, pomidorų pastą, druską, pipirus ir kepkite dar 10 minučių. Tada ištuštinkite keptuvę, išdėliokite baklažanų griežinėlius, įberkite druskos, pipirų ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės. Išimkite baklažanus, sudėkite bulves, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Pastatykite puodą ant ugnies ir ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, supilkite pieną, užvirinkite, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir virkite padažą 1-2 minutes, kol sutirštės, retkarčiais pamaišydami. Tada padažą supilkite į atskirą indą.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Dėkite sluoksnį bulvių, sluoksnį mėsos su svogūnais ir česnakais, sluoksnį baklažanų, sluoksnį pomidorų, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Musaką kepkite 30 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos