Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka greitpuodyje
Graikiška musaka, kurią sudaro mėsa, daržovės, užpiltos sūriu ir grietinėlės padažu, turi milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Ir ne be reikalo. Juk patiekalas labai sotus, o su jo ingredientais galima eksperimentuoti, kaip tik panorėjus. Svarbiausia į patiekalą įdėti baklažanų. Musaka greitpuodyje yra greita alternatyva musakai orkaitėje, o tai tikrai labai patogu, kai nėra laisvo laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Slėginės keptuvės indą patepkite alyvuogių aliejumi, įkaitinkite, sudėkite baklažanus ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės. Išimkite baklažanus, sudėkite svogūnus ir kepkite 5-10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Į svogūnus sudėkite faršą, pasirinkite režimą "Kepti" ir laiką "15 minučių", kepkite faršą atidarytu dangčiu ir nuolat maišydami. Po 5 minučių supilkite vyną, o dar po 5 minučių sudėkite pomidorus. Tada išimkite iš slėginės viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Slėginėje viryklėje įjunkite režimą "Troškinti", dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus, 2-3 min. pakepinkite ir atsargiai supilkite pieną, maišydami padažą mentele. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir virkite, kol sutirštės, 2-3 minutes. Nusunkite padažą į atskirą indą.
Žingsnis 3
Paruoškite musaką. Pusę baklažanų sudėkite į dubenį, ant jų sudėkite maltą mėsą su svogūnais ir pomidorais, tada kitą pusę baklažanų, užpilkite padažu, pabarstykite sūriu, slėginiame puode pasirinkite "troškinimo" režimą ir laiką "20 minučių".
Kategorijos