Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka lėtoje viryklėje
Moussaka yra Balkanų, Artimųjų Rytų ir Kaukazo virtuvių patiekalas, ir kiekvienoje virtuvėje šis patiekalas turi savo ypatumų. Pavyzdžiui, Kaukazo virtuvėje musaka - tai maltos mėsos troškinys su daržovių padažu. Musaką daugiafunkcinėje keptuvėje galima ruošti karštyje, kai norima kuo mažiau naudoti dujinę viryklę. Tačiau dėl daugiafunkcinės keptuvės sandarumo patiekalas gaunasi per skystas. Kad to išvengtumėte, pomidorus reikėtų pakeisti pomidorų pasta arba į patiekalą įdėti šiek tiek ryžių.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. Pomidorus, česnaką, aštriąją papriką, cukrų, druską, kalendrą ir bazilikus sudėkite į trintuvą. Viską sumaišykite blenderiu, kol taps padažo konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką. Įjunkite "Multicooker" režimą "Kepti", į dubenį įpilkite aliejaus ir įkaitinkite jį, sudėkite svogūną ir maišydami bei neuždengdami dangčiu kepkite 5 minutes, kol jis lengvai apskrus. Tada sudėkite faršą ir kepkite 10-15 minučių, kol pašviesės spalva. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2 min.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į multicooker keptuvę sudėkite ryžių sluoksnį, ant viršaus - baklažanų sluoksnį ir užpilkite pomidorų padažu. Pasirinkite režimą "Troškinimas", gaminį "Daržovės" ir nustatykite laiką "20 minučių". Po 20 minučių pasirinkite režimą "Troškinti" 5-7 minutėms arba tiesiog palikite musaką įjungtą automatinio kaitinimo režimą.
Kategorijos