Moussaka lėtoje viryklėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka lėtoje viryklėje

Moussaka yra Balkanų, Artimųjų Rytų ir Kaukazo virtuvių patiekalas, ir kiekvienoje virtuvėje šis patiekalas turi savo ypatumų. Pavyzdžiui, Kaukazo virtuvėje musaka - tai maltos mėsos troškinys su daržovių padažu. Musaką daugiafunkcinėje keptuvėje galima ruošti karštyje, kai norima kuo mažiau naudoti dujinę viryklę. Tačiau dėl daugiafunkcinės keptuvės sandarumo patiekalas gaunasi per skystas. Kad to išvengtumėte, pomidorus reikėtų pakeisti pomidorų pasta arba į patiekalą įdėti šiek tiek ryžių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka lėtoje viryklėje Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. Pomidorus, česnaką, aštriąją papriką, cukrų, druską, kalendrą ir bazilikus sudėkite į trintuvą. Viską sumaišykite blenderiu, kol taps padažo konsistencijos.

Žingsnis 2

Moussaka lėtoje viryklėje Žingsnis 2
Paruoškite musaką. Įjunkite "Multicooker" režimą "Kepti", į dubenį įpilkite aliejaus ir įkaitinkite jį, sudėkite svogūną ir maišydami bei neuždengdami dangčiu kepkite 5 minutes, kol jis lengvai apskrus. Tada sudėkite faršą ir kepkite 10-15 minučių, kol pašviesės spalva. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2 min.

Žingsnis 3

Moussaka lėtoje viryklėje Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į multicooker keptuvę sudėkite ryžių sluoksnį, ant viršaus - baklažanų sluoksnį ir užpilkite pomidorų padažu. Pasirinkite režimą "Troškinimas", gaminį "Daržovės" ir nustatykite laiką "20 minučių". Po 20 minučių pasirinkite režimą "Troškinti" 5-7 minutėms arba tiesiog palikite musaką įjungtą automatinio kaitinimo režimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos