Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka orkaitėje
Moussaka orkaitėje - tai aromatingas patiekalas, paruoštas iš sultingų daržovių ir švelnaus pieniško bešamelio padažo. Tradicinė musaka ruošiama su mėsa, tačiau šis receptas yra daržovių patiekalas, todėl puikiai tinka vegetariškiems patiekalams. Moussaka orkaitėje gaunama labai skani, maistinga ir kartu sveika: joje yra daug vitaminų, mineralų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių įdarą. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus, paprikas ir česnakus. Kelias minutes maišydami pakepinkite ingredientus. Tada į keptuvę suberkite pjaustytus pomidorus, pagal skonį druskos ir pipirų, dar kartą gerai išmaišykite. Daržovių mišinį troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Į puodą įdėkite sviesto ir jį ištirpinkite. Po to suberkite miltus, ingredientus gerai išmaišykite. Mišinį kepkite 1-2 minutes. Po to atsargiai supilkite pieną į padažą, nenustodami maišyti ingredientų. Virkite, kol mišinys sutirštės, tada nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Galiausiai į padažą įmaišykite 100 g tarkuoto parmezano, druskos, muskato riešuto ir kiaušinį. Pieno mišinį dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite indą į orkaitę. Ant formos dugno išdėliokite iškeptų baklažanų griežinėlius. Ant viršaus uždėkite bulvių ir daržovių įdaro sluoksnį. Pabarstykite patiekalą fetos sūriu. Tada paskleiskite cukiniją, likusias bulves ir baklažanus. Pasiųskite patiekalą kepti 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Kai musaka bus paruošta, užpilkite ją padažu ir gausiai pabarstykite parmezanu. Grįžkite patiekalą į orkaitę dar 30 minučių.
Kategorijos