Moussaka su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka su bazilikais

Moussaka puikiai dera su įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais. Šviežios baziliko žolelės suteiks daržovių troškiniui labai subtilų aromatą ir švelnų skonį. Baziliko pavadinimas kilęs iš graikų kalbos ir reiškia "karališkas". Su bazilikais siejama daugybė tradicijų. Pavyzdžiui, Italijoje jis laikomas meilės simboliu. O Rumunijoje, jei jaunuolis priima iš merginos baziliko stiebą, tai reiškia, kad jis sutinka susižadėti. Kartais vietoj druskos naudojamas baziliko ir rozmarino mišinys.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su bazilikais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves musakai. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir 10 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Tada sudėkite pomidorus, bazilikus, petražoles, džiovintus raudonėlius, druską ir pipirus ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 2

Moussaka su bazilikais Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Į kepimo indą pirmiausia sudėkite bulves, tada baklažanus, tada troškintas daržoves ir tada cukinijas. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Žingsnis 3

Moussaka su bazilikais Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir kepkite musaką, kol išvirs. Išimkite musaką iš orkaitės. Dubenyje sumaišykite miltus, rūgpienį ir kiaušinį. Supilkite įdarą ant daržovių ir vėl kepkite, kol iškeps, apie 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos