Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su bazilikais
Moussaka puikiai dera su įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais. Šviežios baziliko žolelės suteiks daržovių troškiniui labai subtilų aromatą ir švelnų skonį. Baziliko pavadinimas kilęs iš graikų kalbos ir reiškia "karališkas". Su bazilikais siejama daugybė tradicijų. Pavyzdžiui, Italijoje jis laikomas meilės simboliu. O Rumunijoje, jei jaunuolis priima iš merginos baziliko stiebą, tai reiškia, kad jis sutinka susižadėti. Kartais vietoj druskos naudojamas baziliko ir rozmarino mišinys.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves musakai. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir 10 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Tada sudėkite pomidorus, bazilikus, petražoles, džiovintus raudonėlius, druską ir pipirus ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Į kepimo indą pirmiausia sudėkite bulves, tada baklažanus, tada troškintas daržoves ir tada cukinijas. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir kepkite musaką, kol išvirs. Išimkite musaką iš orkaitės. Dubenyje sumaišykite miltus, rūgpienį ir kiaušinį. Supilkite įdarą ant daržovių ir vėl kepkite, kol iškeps, apie 20 minučių.
Kategorijos