Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su bešamelio padažu
Garsioji musaka su bešamelio padažu užkariavo ne tik graikų, bet ir viso pasaulio gurmanų širdis. Pagal klasikinį musakos receptą produktai, tarp jų baklažanai, malta mėsa ir bešamelio padažas, išdėstomi sluoksniais. Prancūziškas padažas kepant sukietėja ir įgauna rudą plutelę, kuri patiekalui suteikia apetitą žadinančią išvaizdą. Graikų šeimininkės į klasikinį patiekalą įmaišo savų ypatingų paslapčių: įdeda sluoksnį virtų bulvių arba sluoksnį kepintų cukinijų, o kartais ir viena, ir kita kartu.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą ir baklažanus. Svogūnus 3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite nuolat maišydami. Po 10 minučių sudėkite pjaustytus pomidorus ir supilkite vyną. Pagardinkite česnaku, druska, pipirais, mairūnu ir muskato riešutu ir gerai išmaišykite. Dar 5-10 minučių troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies. Atskirai iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius, kol jie taps auksinės spalvos, ir atidėkite į atskirą indą ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite 30 sekundžių. Nedidelėmis porcijomis supilkite karštą pieną. Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Į padažą įmaišykite vieną dalį sūrio ir virkite ant silpnos ugnies, kol sūris ištirps.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ant kepimo indo dugno tolygiai išdėliokite baklažanus ir apibarstykite puse likusio sūrio. Ant viršaus sudėkite faršą. Užpilkite bešamelio padažu. Ant viršaus pabarstykite musaką likusiu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos