Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su druska
Ruošdami musaką, naudokite svano, juodąją indišką arba ketvirtadienio druską. Pirmoji suteikia patiekalams pikantiško skonio ir aromato, kuris siejamas su gruzinų virtuve. Jos sudėtyje yra pipirų, česnakų ir hopli-suneli mišinio. Juodoji indiška druska, prisotinta geležies, turi ryškų skonį. Ketvirtadienio druskoje yra mažiau natrio chlorido nei įprastoje valgomojoje druskoje, tačiau daug daugiau kalio, kalcio ir magnio. Ji turi ryškų "dūmo" skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves musakai. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Užvirus vandeniui, palikite virti 15-20 minučių. Stebėkite, kad bulvės neišvirtų. Ant įkaitintos keptuvės su trupučiu augalinio aliejaus apkepkite baklažanus iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Riebalų perteklių ant baklažanų nuvalykite servetėle.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į keptuvę, kurioje kepė baklažanai, sudėkite maltą mėsą ir apšlakstykite keliais lašais aliejaus. Kepkite mėsą apie 4 minutes, atsargiai sutrupindami visus gumulėlius. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus ir pomidorus. Supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite cinamoną ir troškinkite, kol skystis išgaruos. Susmulkinkite petražoles ir likus 1-2 minutėms iki virimo pabaigos įberkite jų į mėsą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite apie 4 minutes. Kruopščiai išmaišykite medine mentele. Plona srovele supilkite pieną. Maišydami užvirinkite padažą, tada supilkite muskatą ir sūrį. Virkite, kol sūris ištirps. Nuimkite nuo ugnies, 5 minutes atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinius.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite apie 4 minutes. Kruopščiai išmaišykite medine mentele. Plona srovele supilkite pieną. Maišydami užvirinkite padažą, tada supilkite muskatą ir sūrį. Virkite, kol sūris ištirps. Nuimkite nuo ugnies, 5 minutes atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinius.
Kategorijos