Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su džiovintais krapais
Yra daugybė musakos, Balkanų ir Artimųjų Rytų šalyse mėgstamo daržovių apkepo, variantų. Jį galima gaminti su bulvėmis, lęšiais, grybais, ėriena arba jautiena. Šis patiekalas suteikia virėjams daug galimybių improvizuoti. Vienas įdomiausių variantų - musaka be mėsos. Ji kepama praktiškai be riebalų ir gaunasi lengva bei mažai kaloringa. Kartu daržovių troškinys nenusileidžia mėsai dėl gausaus daržovių derinio ir spalvingų prieskonių: pipirų, rozmarinų ir krapų.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite baklažanus, cukinijas, paprikas, svogūnus ir česnakus į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Iškepusias daržoves atvėsinkite, suberkite džiovintus krapus ir rozmarinus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskirame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius ir sumaišykite su graikišku jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite mišinį iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę iškeptų daržovių. Ant viršaus uždėkite dalį tarkuoto sūrio ir griežinėliais supjaustytus šviežius pomidorus. Ant viršaus uždėkite likusias daržoves. Užpilkite padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
Kategorijos