Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su džiovintais raudonėliais
Moussaka yra karštas patiekalas, populiarus Balkanų pusiasalio ir Artimųjų Rytų virtuvėse. Jį sudaro keli sluoksniai, gausiai pagardinti padažu. Dažniausiai jį sudaro baklažanai, pomidorai ir ėriena. Leidžiami beveik bet kokie sudėties pakeitimai, tačiau svarbu nepamiršti skonių derinių ir protingai rinktis prieskonius. Pavyzdžiui, raudonėlis - Viduržemio jūros regiono prieskonis, pasižymintis maloniu subtiliu aromatu ir kartoku skoniu, puikiai tinka musakai. Jis sužadina apetitą ir suteikia patiekalui nepakartojamą aštrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, sudėkite maltą mėsą ir kepkite kartu 30 minučių. Sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą ir troškinkite dar 10 minučių. Kai baigsis, suberkite raudonėlius, petražoles, mėtas, druską ir pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite ir kepkite 2 minutes. Supilkite pieną, reguliariai maišydami masę. Įberkite muskato riešuto, kietojo sūrio. Atvėsinkite iki pusės ir įmaišykite kiaušinių trynius.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Dugną išklokite baklažanų sluoksniu. Ant viršaus paskleiskite maltą mėsą. Toliau sluoksniuokite fetą, tada vėl baklažanų sluoksnį. Pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite padažą ir apibarstykite kietuoju sūriu. Įdėkite formą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos