Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su fetaksu
Moussaka yra skanus ir maistingas daržovių apkepas. Patiekalo kilmės istorija nėra tiksliai žinoma. Priimta manyti, kad tai graikiškas troškinys. Tačiau tai ne visai tiesa. Troškinys ruošiamas Bulgarijoje, Kroatijoje, Moldovoje, Turkijoje ir kitose Rytų šalyse. Pagal vieną iš versijų, graikiška musaka atsirado sumaišius Viduržemio jūros regiono ir Turkijos kulinarijos tradicijas. Musaką labai lengva paruošti. Paprastas tradicinio Rytų Balkanų troškinio variantas yra musaka su fetaksu.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Daržovių griežinėlius šiek tiek pasūdykite, apvoliokite miltuose, apkepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje 2-3 minutes. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką. Padažui dubenyje sumaišykite tarkuotą fetą su dviem kiaušiniais ir petražolėmis. Į aliejumi išteptą kepimo indą sudėkite dalį baklažanų. Tada dėkite sūrio padažo sluoksnį, po to pomidorų sluoksnį. Paskutiniu sluoksniu sudėkite likusius baklažanus. Atskirai sumaišykite du kiaušinius ir pieną. Supilkite ant musakos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos