Publikavimo data: 2024-06-22
Moussaka su Havajų druska
Havajų druska yra maistingas prieskonis, kurį sudaro daugybė mineralų. Ji yra vertingų mikroelementų rekordininkė, o dėl mažo natrio kiekio laikoma daug sveikesne už įprastą valgomąją druską. Moussaka su havajietiška druska - tai apetitą žadinantis mėsos patiekalas su keptomis daržovėmis ir švelnia malta mėsa. Jį papildo švelnus bešamelio padažas, sukuriantis įdomų skonio derinį.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus. Kepkite daržoves iš abiejų pusių po 3 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Į keptuvę įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Tada sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite maltą mėsą. Kepkite, kol ingredientai įgaus auksinę spalvą. Po to į keptuvę sudėkite pomidorus, havajietišką druską ir pipirus ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir virkite mišinį, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įmaišykite miltus, kad neliktų gumuliukų. Maišydami kepkite 1 minutę. Tada dalimis supilkite pieną. Mišinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite dar 5 minutes, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Ant formos dugno sudėkite trečdalį keptų baklažanų, ant viršaus paskleiskite pusę mėsos įdaro. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Galiausiai patiekalą uždenkite likusiais baklažanais ir užpilkite pieno padažu. Pabarstykite musaką sūriu ir siųskite į orkaitę 45 minutėms.
Kategorijos