Moussaka su jūros gėrybėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka su jūros gėrybėmis

Moussaka dažniau būna maltos avienos mėsos su daržovėmis ir padažu troškinys. Tačiau nuo klasikinio recepto galima nukrypti dėl dietos ar noro paįvairinti patiekalą. Musaką galima ruošti su jūros gėrybėmis, tiksliau, su raudona žuvimi, krevetėmis ir kalmarais. Nepaisant veislių ir rūšių gausos, raudonoji žuvis yra pakeičiama daugelyje receptų. Vertinant kainos ir kokybės atžvilgiu, geriausios rūšys yra jūros ešeriai, baltosios žuvys, kuojos ir sidabrinės lašišos. Geriausios raudonosios žuvys kepimui yra lašiša ir upėtakis.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su jūros gėrybėmis Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Sumaišykite žuvies gabalėlius, kalmarus ir krevetes, druską ir pipirus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir augaliniu aliejumi. Palikite 2-3 valandoms šaldytuve. Tada įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi ir 3-4 minutes lengvai apkepkite mišinį. Kai viskas iškeps, nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Moussaka su jūros gėrybėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržovių įdarą. Dar kartą įkaitinkite keptuvę ir, kiekvieną kartą patepdami plonu augalinio aliejaus sluoksniu, kepkite baklažanus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Tada sudėkite svogūnus, pakepinkite 3 minutes, kol suminkštės, ir sudėkite grybus. Kepkite viską kartu, kol išgaruos grybų drėgmė, apie 7 minutes.

Žingsnis 3

Moussaka su jūros gėrybėmis Žingsnis 3
Pradėkite kepti musaką. Ant kepimo skardos sluoksniais sudėkite tarkuotas morkas, tada baklažanus, tada jūros gėrybes, tada grybus ir svogūnus ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-40 min. 180 °C temperatūroje. Tuo tarpu plaktuvu suplakite kiaušinius, įmaišykite jogurtą ir pagardinkite druska. Maždaug po pusvalandžio išimkite kepimo skardą ir užpilkite musaką padažu. Palikite kepti dar 15-20 minučių, kol visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos