Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kalendra
Tarp įvairių balkaniškos musakos receptų išsiskiria variantas su malta ėriena ir kalendromis. Šis prieskonis sušvelnina stiprų ėrienos kvapą ir suteikia patiekalui pikantiškumo. Kalendra yra naudinga ir plačiai paplitusi visame pasaulyje, ji naudojama kulinarijoje, medicinoje ir farmakologijoje. Anksčiau ji buvo plačiai naudojama skorbutui gydyti. Be to, kalendra yra medingas augalas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite faršą, tada sudėkite pomidorus ir druską. Troškinkite 20 minučių, tada sudėkite Provanso žoleles, kalendrą ir gvazdikėlius ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Į kiaušinius įmaišykite grietinę ir viską išplakite. Kepimo formą ištepkite aliejumi, ant dugno sudėkite pusę baklažanų tūrio, ant viršaus sudėkite faršą, tada vėl baklažanus. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Tada į daržoves ir faršą sudėkite įdarą, pabarstykite sūriu ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos