Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kalendromis
Balkanų musaka - puikus sotus patiekalas vakarienei, kurį pagardinus kalendromis galima padaryti dar skanesnį ir sveikesnį. Maistui ruošti geriau naudoti šviežius kalendros lapus, nes jie turi aštrų citrusinių vaisių skonį. Verta prisiminti, kad visos naudingosios kalendros medžiagos prarandamos džiovinant arba užšaldant. Kalendra dar vadinama kalendra - tačiau taip dažniau vadinami vaisiai, o ne augalo lapai. Apie kalendrą užsimenama senovės Kinijos, Egipto, Indijos ir Romos tekstuose.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir maltą mėsą. Bulves išvirkite iki pusiau išvirtų, nusausinkite ir supjaustykite apskritimais. Keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite česnaką, sudėkite maltą mėsą ir troškinkite 20 minučių. Tada įberkite kalendros, cinamono, paprikos, maltų juodųjų pipirų, druskos ir ciberžolės. Viską sumaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Baklažanų griežinėlius apkepkite iš abiejų pusių po 3 min.
Žingsnis 2
Įdėkite apkepą į formą. Ištepkite formą alyvuogių aliejumi ir sudėkite ingredientus sluoksniais: pirmiausia bulves, šiek tiek pasūdykite, tada baklažanus, tada maltą mėsą ir paprikas, ant viršaus užbarstykite sūrio. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos