Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kiaušiniais
Moussaka yra tarptautinis patiekalas, jis gaminamas daugelyje šalių, keičiasi priklausomai nuo skonio pageidavimų. Arabų šalyse musaka - tai pomidorų ir baklažanų salotos, Turkijoje baklažanai keičiami cukinijomis, o Kroatijoje dedama grybų. Graikiškos musakos pagrindas yra arabiškos salotos su baklažanais, į kurias dedama mėsos ir užpilama prancūzišku bešamelio padažu. Šis padažas yra įnoringas, todėl galima rasti receptų, kuriuose naudojamas kitoks, ne mažiau skanus įdaras iš kiaušinių.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Sudėkite baklažanus ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, apverskite baklažanus ant kitos pusės ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės ugnies 10 min. kepkite maltą mėsą, reguliariai maišydami. Sudėkite pomidorus, druską, džiovintą česnaką, žolelių mišinį ir vandenį. Troškinkite ant didelės ugnies, kol sutirštės, 10 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite musaką. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir kiaušinius, išplakite iki vientisos masės. Baklažanų plokšteles sudėkite į kepimo formą, uždengdami dugną. Ant jų supilkite grietinės ir kiaušinių įdarą. Ant viršaus sudėkite maltą mėsą, uždengdami apatinį sluoksnį. Uždenkite juos kitu baklažanų sluoksniu, užpilkite grietinės padažu. Ant baklažanų griežinėlių sudėkite likusią maltą mėsą.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Baklažanus apliekite likusiu padažu ir užberkite tarkuotos mocarelos. Kepkite musaką su grietinės ir kiaušinių padažu iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepę orkaitėje, leiskite patiekalui įkaisti ir sukietėti.
Kategorijos