Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kopūstais
Moussaka - tai troškinys su daržovėmis ir mėsa. Graikijoje šis patiekalas tradiciškai ruošiamas su baklažanais. Balkanuose populiari musaka su kopūstais. Pageidautina vartoti neriebų faršą, pavyzdžiui, jautienos arba vištienos. Tinka bet kokios rūšies kopūstai: baltagūžiai, brokoliniai, briuseliniai arba žiediniai. Daržoves prieš kepant reikėtų blanširuoti verdančiame vandenyje, maltą mėsą apkepti, kol išvirs, ir troškinti su prieskoniais. Įdarą galima paruošti iš pieno arba neriebios grietinės.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje apie 3-5 minutes. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, išmaišydami gabalėlius, 5-7 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, smulkintu česnaku ir džiovintomis petražolėmis. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 20 minučių.
Žingsnis 2
Kol gaminamas įdaras, paruoškite žiedinius kopūstus. Žiedinio kopūsto žiedynus 5 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje su trupučiu druskos. Šiek tiek atvėsinkite, tada padalykite į mažesnius žiedynus.
Žingsnis 3
Suformuokite musaką. Sviestu patepkite ugniai atsparų indą ir pabarstykite trupučiu džiūvėsėlių. Išdėliokite pusę kopūstų, ant viršaus paskleiskite įdarą ir uždenkite likusiais kopūstais. Pieną sumaišykite su kiaušiniais ir druska, supilkite į formą, pabarstykite džiūvėsėliais. Kepkite 40 minučių. Tada pabarstykite musaką nedideliu kiekiu džiūvėsėlių, įdėkite gabalėlių sviesto. Palikite pastovėti 6-8 minutes.
Kategorijos