Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kopūstais
Moussaka yra tradicinis Artimųjų Rytų ir Balkanų patiekalas iš baklažanų ir mėsos. Moussaka su cukinijomis galima vadinti dietine patiekalo versija, nes cukinijos turi mažai kalorijų. Renkantis daržoves svarbu jų dydis - jos turėtų būti vidutinio ilgio, ne ilgesnės kaip 15-20 cm. Cukinijų odelė turi būti lygi ir plona, be pažeidimų, įlenkimų ir įbrėžimų. Didelės cukinijos su stora odele, daugybe sėklų viduje ir pluoštiniu minkštimu yra pernokusios.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių sluoksnį. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite cukinijas ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 2 minutes. Paruoškite plačią lėkštę, išklokite ją popieriniais rankšluosčiais. Ant jų dėkite cukinijų porcijas, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Apkepkite faršą. Įkaitinkite švarią keptuvę ant kaitlentės, supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite medine mentele ir kepkite, kol taps traški, apie 15 minučių. Sudėkite pomidorų tyrę, supilkite vyną, cinamoną, raudonėlį ir pipirus. Kaitinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol išgaruos visas skystis. Nuėmę nuo ugnies pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir persijokite miltus per sietelį. Nuolat maišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Nedidelėmis porcijomis supilkite pieną, išmaišykite ir suberkite maltus graikinius riešutus bei tarkuotą sūrį, dalį sūrio pasilikdami patiekimui. Išmaišykite ir dar 2-3 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Tada mišinį šiek tiek atvėsinkite, įmuškite žalius kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką orkaitėje. Pusę cukinijų sudėkite į formą kaip pirmąjį sluoksnį. Tada sluoksnį bulvių ir sluoksnį maltos mėsos. Tada vėl sudėkite cukinijas ir užpilkite padažu. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos