Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su krapais
Krapai yra viena iš labiausiai pažįstamų ir aromatingų žolelių, vartojama tiek šviežia, tiek džiovinta, tiek vien tik sėklos. Krapai pagerina patiekalų skonį ir aromatą bei suteikia jiems didelę naudą. Jame yra vitaminų ir mineralų kompleksų bei sveikatai reikalingų veikliųjų medžiagų. Svarbu atminti, kad krapai nepakenčia ilgo terminio apdorojimo, praranda spalvą, skonį ir naudingąsias savybes, todėl jų geriau dėti maisto gaminimo pabaigoje. Pavyzdžiui, šviežiais, kvapniais krapais pabarstykite daržovių musaką su malta mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, česnaką, druską ir pipirus ir išmaišykite. Kepkite, kol visiškai išgaruos skystis, 25 minutes. Kitoje keptuvėje 7-10 minučių pakepinkite grybus. Sumaišykite maltą mėsą su grybais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į atskirą indą sudaužykite vištienos kiaušinius. Šiek tiek suplakite ir supilkite grietinę. Mišinį pasūdykite ir suplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo formą lygiu sluoksniu sudėkite pusę bulvių, pasūdykite. Ant viršaus paskleiskite keptą maltą mėsą ir grybus. Viršutiniu sluoksniu sudėkite likusias bulves. Užpilkite grietinės ir kiaušinių padažu. Uždenkite formą folija ir dėkite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Po 40 minučių nuimkite foliją, užberkite musaką tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 10-20 minučių. Praėjus šiam laikui, leiskite patiekalui šiek tiek pravėsti. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite krapus ir pabarstykite jais musaką.
Kategorijos