Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su kruopomis
Musaka su grūdais - sultingas patiekalas, paruoštas iš maltos mėsos ir baklažanų. Jį papildo maistingi grūdai: bulguras ir soros, kurie puikiai dera su minkšta mėsa ir daržovėmis. Moussaka gaunasi ne tik skani, bet ir labai sveika: grūdai yra angliavandenių ir augalinių baltymų šaltinis, o baklažanuose gausu B grupės vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų - natrio, kalio ir geležies.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Baklažanų griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Atidėkite griežinėlius į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir svogūnus, kepkite 5-7 minutes. Po to į mėsą įberkite bulguro, sorų, vyno, druskos ir pipirų. Mišinį gerai išmaišykite ir palikite troškintis 20 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Nuolat maišydami kepkite, kol ingredientai taps auksinės spalvos. Tada į puodą supilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nuimkite padažą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Tuomet įmaišykite kiaušinius, sūrį, druską ir muskatą pagal skonį. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Baklažanus sudėkite ant kepimo formos dugno. Ant viršaus paskirstykite mėsos faršą ir pomidorus. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Pabaigoje patiekalą užpilkite padažu ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite patiekalą 35-45 minutes.
Kategorijos