Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su lęšiais
Vienas iš tradicinio Balkanų patiekalo musakos receptų yra daržovių versija be mėsos. Ši musaka puikiai tinka tiems, kurie pasninkauja arba renkasi vegetarišką virtuvę. Patiekalas yra mažai kaloringas ir lengvai virškinamas. Kad musaka būtų sotesnė ir maistingesnė, galite įdėti lęšių. Šie baltymų ir skaidulų turintys ankštiniai augalai mažina cholesterolio kiekį ir gerina virškinimo sistemos veiklą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir lęšius kepimui. Sumaišykite smulkintus pomidorus ir česnaką. Įberkite pipirų, druskos, muskato riešuto ir lęšių bei išmaišykite. Supilkite karštą vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Virkite 20 minučių, reguliariai maišydami. Keptuvėje aliejuje apkepkite baklažanus su smulkiai supjaustytais svogūnais, kol taps auksinės spalvos. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Kepimo indą ištepkite aliejumi, sudėkite ploną sluoksnį baklažanų ir svogūnų, ant viršaus - lęšių ir pomidorų sluoksnį. Pakartokite sluoksnių kaitaliojimą. Paskutinį lęšių sluoksnį užpilkite kiaušinių ir sūrio mišiniu. Įdėkite formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol paruduos. Iškepus orkaitėje, leiskite musakai šiek tiek atvėsti ir "pailsėti".
Kategorijos