Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su makaronais
Iš pradžių pagrindinis musakos patiekalas yra pomidorų padažas, iš esmės pomidorų tyrė, kuri dedama kepant maltą mėsą. Dėl to ji tampa sultinga ir aromatinga. Šis padažas taip pat tinka itališko stiliaus musakai su makaronais. Itališkiems troškiniams su makaronais gaminti tradiciškai naudojami ilgi makaronai su vamzdeliu. Kaip alternatyvą galite naudoti kietų rūšių makaronų "plunksnas". Juos virkite al dente, tikrindami ant pakuotės nurodytą laiką.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Į didelį puodą sunkiu dugnu supilkite vandenį (1 litras kiekvienam 100 g makaronų). Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite vandenį. Kol vanduo verda, pasūdykite. Suberkite makaronus ir virkite 7-12 minučių, priklausomai nuo jų rūšies. Nusunkite skystį, išmaišykite ir atvėsinkite. Tada supilkite pusę plaktų žalių kiaušinių ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į faršą sudėkite išspaustą duoną, pusę supjaustyto svogūno ir pomidorų tyrę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ant didelės ugnies ir sudėkite faršą. Kepkite ją 5-7 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti apkepą. Į aliejumi pateptą formą pradėkite sluoksniuoti makaronus, tada mėsą, apibarstykite sluoksnius svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis ir įdėkite gabalėlius sviesto. Pirmą ir paskutinį sluoksnį turėtų sudaryti makaronai.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką orkaitėje. Kepimo indą uždenkite folija. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Sumaišykite grietinę su likusiais žaliais kiaušiniais. Išimkite apkepą, užpilkite grietinės padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 20 minučių be folijos.
Kategorijos