Moussaka su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Moussaka su pienu

Moussaka - tai tik daržovės ir malta mėsa, kol jos sumaišomos su bešamelio padažu. Skonis švelnus, pieniškas, su lengvu muskato riešuto prieskoniu. Klasikiniuose musakos receptuose siūloma į jau paruoštą padažą įmušti du žalius kiaušinius ir tada užpilti ant ingredientų. Tuomet musaka nesubyrės, kai bus supjaustyta porcijomis. O jei į bešamelį įmaišysite tarkuoto kietojo sūrio, patiekalas bus ne tik vientisas, bet ir su auksine plutele ant viršaus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su pienu Žingsnis 1
Apkepkite troškiniui skirtą faršą. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki stiprios ugnies. Į karštą aliejų sudėkite svogūną, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir 2-3 min. kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite dar 3-5 min. Tada sudėkite pjaustytus pomidorus ir vyną, išmaišykite ir 10 minučių troškinkite po dangčiu. Įberkite petražolių, druskos ir maltų pipirų. Troškinkite, kol išgaruos skystis.

Žingsnis 2

Moussaka su pienu Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus. Kitoje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus. Kad būtų patogiau, naudokite kepimo šepetėlį ir paskirstykite aliejų po visą paviršių. Sudėkite baklažanus į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Kiekvieną porciją sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Žingsnis 3

Moussaka su pienu Žingsnis 3
Suformuokite apkepą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į karščiui atsparią formą sudėkite bulvių sluoksnį, pagal skonį pasūdykite. Tada sudėkite pusę keptų baklažanų ir ant jų kepsnį su malta mėsa. Išlyginkite mėsos faršą ir sudėkite likusius baklažanus.

Žingsnis 4

Moussaka su pienu Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Pieną pašildykite mikrobangų krosnelėje arba užvirinkite puode. Keptuvėje arba puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite miltus ir, kruopščiai maišydami šakute arba plakikliu, kepkite, kol taps auksinės spalvos ir lengvai kvepės riešutais. Tada plona srovele supilkite šiltą pieną ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilkite tarkuotą sūrį, suberkite cinamoną, muskatą ir druską. Padažą virkite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Baigti gaminti. Kiaušinius suplakite plaktuvu. Karštą padažą supilkite į dubenėlį, kelias minutes atvėsinkite, tada supilkite į jį plaktus kiaušinius. Išmaišykite ir užpilkite ant troškinio. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite formą į orkaitę. Kepkite musaką 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos