Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su prieskoniais
Musaka yra nacionalinis graikų, moldavų ir bulgarų virtuvės patiekalas. Šiame patiekale dera švelnus baklažanų skonis, mėsos sultingumas ir pomidorų ryškumas. Pagal šį receptą paruoškite musakos variaciją su skirtingais prieskoniais. Šiuolaikinės musakos pirmtakė yra maguma, aprašyta arabų kulinarijos knygoje dar XIII a., nors tiksli patiekalo gimimo data neišliko. Pagal vieną iš versijų, žodis "moussaka" kilęs iš arabiško žodžio "musaqqa", kuris reiškia "atšaldytas".
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir kepkite maltą mėsą 15 minučių, tada sudėkite svogūną, druską ir kepkite dar 7 minutes. Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir apkepkite baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių po 3 minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Dubenyje išplakite kiaušinius su grietine ir prieskoniais. Kepimo indą ištepkite likusiu aliejumi. Sluoksniais išdėliokite baklažanus, tada maltą mėsą ir svogūnus, tada pomidorus. Viską užpilkite grietine su kiaušiniais ir prieskoniais. Pabarstykite sūriu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Kategorijos