Moussaka su raudonuoju vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka su raudonuoju vynu

Moussaka su raudonuoju vynu - labai sultingas, skanus ir maistingas patiekalas, kurį sudaro šviežios daržovės, švelni mėsa ir grietinėlės bei pieno padažas. Su ingredientais derantis raudonasis vynas sustiprina skonio derinį ir suteikia patiekalui malonų aromatą. Beje, nedideliais kiekiais vartojamas vynas palankiai veikia širdį ir stiprina kaulus.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su raudonuoju vynu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus. Tada sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 5 minutes. Po to į mėsą suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite dar 10 minučių, nenustodami maišyti. Galiausiai į keptuvę suberkite pomidorus, raudonėlį, druską ir vyną. Mišinį gerai išmaišykite ir palikite troškintis 25-30 minučių, kol išgaruos visas skystis.

Žingsnis 2

Moussaka su raudonuoju vynu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada pamažu supilkite pieną. Stebėkite, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite, kol mišinys sutirštės, tada nukelkite puodą nuo ugnies. Į padažą sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinius ir maltus riešutus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Moussaka su raudonuoju vynu Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę cukinijų ir bulvių. Tada paskirstykite mėsos įdarą. Sudėkite likusias cukinijas ir užpilkite patiekalą pieno padažu. Kepkite patiekalą 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos