Publikavimo data: 2024-06-23
Moussaka su ryžiais
Moussaka receptai įvairiose šalyse labai skiriasi, tačiau kiekviena šalis turi savo nacionalinį skonį. Serbijos, Bosnijos ir Rumunijos virtuvėse musaka gali būti gaminama ne su baklažanais, o su pomidorais. Bulgarų musaka gaminama iš maltos mėsos ir bulvių, į kurias dedama grietinės, cukinijų ir kopūstų. Tačiau mousakos gaminimo principas išlieka nepakitęs: daržovių ir mėsos sluoksniai kaitaliojasi. Musaka su ryžiais gaunasi labai soti, skani, kvapni ir sveika, ji tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus ir apkepkite. Pusėje augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies kepkite baklažanus po 3 minutes iš kiekvienos pusės ir perkelkite į lėkštę. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite per presą. Likusiame augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, druską, prieskonius ir gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite į maltą mėsą. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies 30 sekundžių pakepinkite miltus. Supilkite karštą pieną ir muskatą, nuolat maišydami plaktuvu. Užvirinkite.
Žingsnis 4
Suformuokite ir iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų, ant viršaus - pusę ryžių ir pusę maltos mėsos. Sluoksnius pakartokite. Užpilkite padažu. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo musaką. Uždenkite formą folija. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos