Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su sūriu
Moussaka - tai iš Graikijos kilęs troškinys su baklažanais, kuris dažniausiai ruošiamas su sūriu, kaip ir šiame recepte, tik čia sūris yra ne padažo dalis, o vienas iš troškinio sluoksnių. Pirmą kartą šis patiekalas paminėtas III a. pr. m. e. ir tuo metu buvo gaminamas be mėsos. Graikijoje musaka kepama moliniuose puoduose arba formose aukštais šonais. Įdomu tai, kad arabų šalyse musaka yra pomidorų ir baklažanų salotos.
Žingsnis 1
Iškepkite daržoves. Sudėkite baklažanus, cukinijas ir pomidorus į kepimo indą ir tolygiai paskleiskite česnakus. Pagardinkite druska ir pipirais, ant viršaus užberkite rozmarino. Kepkite daržoves orkaitėje 30 minučių. Tada išimkite rozmarinus ir šiek tiek atvėsinkite daržoves.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kitą formą sudėkite pusę kepintų daržovių kiekio, tada apibarstykite puse sūrio kiekio, vėl sudėkite likusias daržoves. Jogurtą sumaišykite su kiaušiniais ir lengvai suplakite. Šį mišinį supilkite ant daržovių ir ant viršaus užbarstykite likusį sūrį. Kepkite 30 minučių.
Kategorijos