Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su žuvimi
Moussaka su žuvimi - tai dar viena gerai žinomo patiekalo variacija, kuri gaunasi labai originali, kvapni ir nepamirštamo skonio. Tai visavertis subalansuotas patiekalas, prie kurio nereikia pridėti garnyro. Šiam receptui galite naudoti bet kokią žuvį: lydeką, paltusą, jūros lydeką, polaką, pangasiją ir kt. Musakai kepti reikia kepimo skardos aukštais šonais. Patiekalą galite patiekti tiesiai iš orkaitės šioje skardoje, tokiu atveju geriau pasirinkti gražią ir šventišką kepimo formą.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Pangasijaus filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, įberkite druskos, pipirų, žuvies prieskonių, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Bulves supjaustykite plonais apskritimais, pusę jų lygiu sluoksniu sudėkite į kepimo formą.
Žingsnis 3
Toliau formuokite musaką. Ant bulvių sudėkite žuvį. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais ir sudėkite ant žuvies. Kitas sluoksnis - likusios bulvės.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su majonezu ir užtepkite ant bulvių. Kepkite musaką iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos