Mozzarella moussaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Mozzarella moussaka

Moussaka - tai Balkanų ir Artimųjų Rytų baklažanų troškinys. Priklausomai nuo šalies, kurioje šis patiekalas gaminamas, yra kelios jo rūšys. Moussaka su mocarela - tai graikiška daržovių troškinio versija su itališko sūrio natomis. Jis ruošiamas su ėriena. Norėdami paruošti musaką, paimkite filė - mentę, kaklo dalį arba nugarinę. Kad patiekalas būtų švelnesnis, imkite jaunos ėrienos mėsą - nuo trijų mėnesių iki vienerių metų amžiaus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mozzarella moussaka Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą ir kepkite 10 minučių. Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Kai mišinys užvirs, nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 2

Mozzarella moussaka Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Baklažanų griežinėlius kepkite 5 minutes, kol paruduos. Orkaitės formą ištepkite aliejumi. Pakaitomis išdėliokite baklažanus, mėsą ir daržoves. Paskutinį sluoksnį turėtų sudaryti baklažanai. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 3

Mozzarella moussaka Žingsnis 3
Paruoškite baltąjį padažą. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną. Užvirinkite ir iš karto atidėkite į šalį. Įmaišykite kiaušinio trynį, druską, pipirus ir muskato riešutą. Viską išmaišykite.

Žingsnis 4

Mozzarella moussaka Žingsnis 4
Paruoškite musaką su mocarela. Mėsą ir daržoves užpilkite padažu. Ant viršaus sudėkite mocarelos griežinėlius ir pabarstykite parmezanu. Kepkite 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos