Publikavimo data: 2024-06-15
Mozzarella moussaka
Moussaka - tai Balkanų ir Artimųjų Rytų baklažanų troškinys. Priklausomai nuo šalies, kurioje šis patiekalas gaminamas, yra kelios jo rūšys. Moussaka su mocarela - tai graikiška daržovių troškinio versija su itališko sūrio natomis. Jis ruošiamas su ėriena. Norėdami paruošti musaką, paimkite filė - mentę, kaklo dalį arba nugarinę. Kad patiekalas būtų švelnesnis, imkite jaunos ėrienos mėsą - nuo trijų mėnesių iki vienerių metų amžiaus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą ir kepkite 10 minučių. Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Kai mišinys užvirs, nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Baklažanų griežinėlius kepkite 5 minutes, kol paruduos. Orkaitės formą ištepkite aliejumi. Pakaitomis išdėliokite baklažanus, mėsą ir daržoves. Paskutinį sluoksnį turėtų sudaryti baklažanai. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite baltąjį padažą. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną. Užvirinkite ir iš karto atidėkite į šalį. Įmaišykite kiaušinio trynį, druską, pipirus ir muskato riešutą. Viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite musaką su mocarela. Mėsą ir daržoves užpilkite padažu. Ant viršaus sudėkite mocarelos griežinėlius ir pabarstykite parmezanu. Kepkite 30-40 minučių.
Kategorijos