Mozzarella moussaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Mozzarella moussaka

Moussaka - tai Balkanų ir Artimųjų Rytų baklažanų troškinys. Priklausomai nuo šalies, kurioje šis patiekalas gaminamas, yra kelios jo rūšys. Moussaka su mocarela - tai graikiška daržovių troškinio versija su itališko sūrio natomis. Jis ruošiamas su ėriena. Norėdami paruošti musaką, paimkite filė - mentę, kaklo dalį arba nugarinę. Kad patiekalas būtų švelnesnis, imkite jaunos ėrienos mėsą - nuo trijų mėnesių iki vienerių metų amžiaus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Mozzarella moussaka Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą ir kepkite 10 minučių. Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Kai mišinys užvirs, nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 2

Mozzarella moussaka Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Baklažanų griežinėlius kepkite 5 minutes, kol paruduos. Orkaitės formą ištepkite aliejumi. Pakaitomis išdėliokite baklažanus, mėsą ir daržoves. Paskutinį sluoksnį turėtų sudaryti baklažanai. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 3

Mozzarella moussaka Žingsnis 3
Paruoškite baltąjį padažą. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną. Užvirinkite ir iš karto atidėkite į šalį. Įmaišykite kiaušinio trynį, druską, pipirus ir muskato riešutą. Viską išmaišykite.

Žingsnis 4

Mozzarella moussaka Žingsnis 4
Paruoškite musaką su mocarela. Mėsą ir daržoves užpilkite padažu. Ant viršaus sudėkite mocarelos griežinėlius ir pabarstykite parmezanu. Kepkite 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, aštriai, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, bulvių sezonas, pomidorų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, Musaka, receptų knyga, baklažanų musaka, bulvių vakarienė

Kategorijos