Musaka folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka folijoje

Musaka folijoje - tai labai skanus ir švelnus mėsos patiekalas, paruoštas iš sultingos maltos mėsos, daržovių ir pomidorų padažo. Klasikiniame recepte naudojama ėriena, tačiau ją galima pakeisti ir kita mėsa - kiauliena, jautiena ar vištiena. Beje, musakos receptai gali labai skirtis vienas nuo kito priklausomai nuo šalies, kurioje jie gaminami. Pavyzdžiui, graikai mousaką mėgsta su baklažanais, o serbai šią daržovę keičia pomidorais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka folijoje Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Tada sudėkite svogūnus ir kepkite juos, kol taps skaidrūs. Po to į keptuvę sudėkite maltą mėsą, ingredientus sumaišykite. Kepkite, kol mišinys bus paruoštas. Pabaigoje sudėkite pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Paruoštą faršą nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Musaka folijoje Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Ant formos dugno sudėkite dalį baklažanų. Ant viršaus paskirstykite pusę mėsos įdaro ir pomidorų padažo. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Indą sandariai uždenkite folija ir siųskite kepti 25 minutes. Po to nuimkite foliją, apibarstykite patiekalą sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos