Musaka su adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su adžika

Pomidorai, baklažanai ir svogūnai yra nekintami musakos ingredientai. Kad patiekalas būtų skanus ir sultingas, kartu su tarkuotais pomidorais arba pomidorų pasta į mišrainę įdėkite adžikos. Taip pat naudokite šviežias ir prinokusias daržoves. Dažnai net ir geriausi baklažanų vaisiai gali sugadinti patiekalą kartumo skoniu. Kad taip nenutiktų, žalius baklažanus reikėtų pasūdyti ir palikti 10-15 minučių. Per tą laiką druska ištrauks visą kartumą ir sumažins baklažanų sugeriamo aliejaus kiekį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su adžika Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Sudėkite gumbus lygiu sluoksniu į puodą. Pripilkite vandens, kad daržovės būtų visiškai apsemtos vandeniu. Uždenkite puodą dangčiu ir užvirinkite vandenį. Užvirus virkite 25 minutes ant vidutinės ugnies. Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite, atvėsinkite ir nulupkite. Išvirusius gumbus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Musaka su adžika Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Į keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite maltą mėsą ir įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite 15-20 min. Į pakepintą maltą mėsą sudėkite adžiką ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Musaka su adžika Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sviestą sudėkite į puodą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Tada suberkite miltus ir, gerai išmaišydami šluotele, kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 5-7 minutes. Per tą laiką pašildykite pieną ir plona srovele supilkite jį į puodą, nuolat maišydami. Toliau virkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Tada įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos ir nukelkite puodą nuo viryklės.

Žingsnis 4

Musaka su adžika Žingsnis 4
Apkepkite baklažanus. Švarioje keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir kepkite baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių po 2-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 5

Musaka su adžika Žingsnis 5
Paruoškite musaką. Į kepimo indą pirmiausia sudėkite bulves ir ant jų paskleiskite faršą. Padarykite dar vieną bulvių sluoksnį, tada sudėkite tankų baklažanų sluoksnį ir ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius. Kai padažas atvės, įpilkite grietinės, žalio kiaušinio ir išmaišykite. Užpilkite padažą ant apkepo ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos