Publikavimo data: 2024-06-22
Musaka su anyžiais
Musaka su anyžiais - labai skanus ir maistingas patiekalas, paruoštas iš maltos mėsos, baklažanų ir pieno padažo. Šį patiekalą papildo subtilus sūris, suteikiantis malonų sūrų poskonį. Moussaka gaunasi ne tik skani, bet ir labai sveika: joje yra daug sveikatai vertingų vitaminų ir mikroelementų, padedančių palaikyti darbingumą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Po to svogūnus sumaišykite su malta mėsa. Kepkite ingredientus 30 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti faršą. Į keptuvėje kepamą faršą sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir vandenį. Troškinkite faršą dar 10-15 minučių. Mišinį pagardinkite maltais anyžiais, druska ir pipirais pagal skonį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje sumaišykite ištirpintą sviestą ir miltus iki vientisos masės. Kepkite 2-3 minutes ant silpnos ugnies. Tada nuolat maišydami supilkite pieną. Virkite dar 2-3 minutes. Pabaigoje pagardinkite muskato riešutu ir įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir atvėsinkite. Tada į padažą įpilkite trynius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite musaką. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Tuo metu ant formos dugno užberkite džiūvėsėlių. Tada išdėliokite dalį baklažanų ir faršo iš maltos mėsos bei daržovių. Ant patiekalo viršaus pabarstykite fetos. Uždenkite likusiais baklažanais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Galiausiai patiekalą užpilkite pieno padažu. Kepkite musaką orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos