Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su baklažanais ir fetos sūriu
Musaka su baklažanais - tai patiekalas, su kuriuo galima kulinariškai eksperimentuoti. Galite naudoti įvairių rūšių mėsą, derinti daržoves, dėti mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių. Svarbiausia - laikytis technologijos. Visi produktai į orkaitę siunčiami po pirminio terminio apdorojimo. Pirkdami baklažanus rinkitės tvirtus vaisius. Produkto šviežumo rodiklis yra žalias kotelis. Daržovių žievelės spalva turi būti vienoda, be dėmių.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite baklažanais. Baklažanus pasūdykite ir palikite 30 minučių. Tada nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kepkite iš abiejų pusių alyvuogių aliejuje 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite svogūną 5-7 minutes, kol jis taps auksinis. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies 30-40 minučių. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir šiek tiek vandens. Troškinkite 10-15 minučių. Išjunkite kaitlentę, suberkite petražoles, mėtas, cinamoną, raudonėlį, druską, išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Miltus 2-3 minutes pakepinkite ištirpintame svieste. Išmaišykite, supilkite pieną ir virkite dar 2-3 minutes. Įmaišykite muskato riešutą, kietąjį sūrį, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Leiskite padažui pusiau atvėsti, sudėkite kiaušinių trynius, išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite musaką ir pašaukite ją į orkaitę. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Formos dugną pabarstykite džiūvėsėliais, paskleiskite baklažanų sluoksnį. Sudėkite mėsos faršą ir fetą, uždenkite baklažanų sluoksniu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos