Musaka su baklažanais ir fetos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su baklažanais ir fetos sūriu

Musaka su baklažanais - tai patiekalas, su kuriuo galima kulinariškai eksperimentuoti. Galite naudoti įvairių rūšių mėsą, derinti daržoves, dėti mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių. Svarbiausia - laikytis technologijos. Visi produktai į orkaitę siunčiami po pirminio terminio apdorojimo. Pirkdami baklažanus rinkitės tvirtus vaisius. Produkto šviežumo rodiklis yra žalias kotelis. Daržovių žievelės spalva turi būti vienoda, be dėmių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su baklažanais ir fetos sūriu Žingsnis 1
Pasirūpinkite baklažanais. Baklažanus pasūdykite ir palikite 30 minučių. Tada nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kepkite iš abiejų pusių alyvuogių aliejuje 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Musaka su baklažanais ir fetos sūriu Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite svogūną 5-7 minutes, kol jis taps auksinis. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies 30-40 minučių. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir šiek tiek vandens. Troškinkite 10-15 minučių. Išjunkite kaitlentę, suberkite petražoles, mėtas, cinamoną, raudonėlį, druską, išmaišykite.

Žingsnis 3

Musaka su baklažanais ir fetos sūriu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Miltus 2-3 minutes pakepinkite ištirpintame svieste. Išmaišykite, supilkite pieną ir virkite dar 2-3 minutes. Įmaišykite muskato riešutą, kietąjį sūrį, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Leiskite padažui pusiau atvėsti, sudėkite kiaušinių trynius, išmaišykite.

Žingsnis 4

Musaka su baklažanais ir fetos sūriu Žingsnis 4
Sudėkite musaką ir pašaukite ją į orkaitę. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Formos dugną pabarstykite džiūvėsėliais, paskleiskite baklažanų sluoksnį. Sudėkite mėsos faršą ir fetą, uždenkite baklažanų sluoksniu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos