Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su Bolonijos padažu
Moussaka su Bolonijos padažu gaunasi labai sultinga, soti, kvapni ir skani, puikiai tiks romantiškai vakarienei arba puikiai atrodys ant šventinio stalo. Kiekvienas ingredientas suteikia patiekalui savitą skonį, todėl patiekalas tampa labai sodrus. Subtilaus aromato ir subalansuoto skonio mėsos Bolonijos padažas ypač gerai dera su baklažanais. Mėsa ilgai troškinama su prieskoniais, pomidorais ir kitomis daržovėmis, kol susijungia visų ingredientų skoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Svogūnus 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite maltą mėsą ir reguliariai maišydami kepkite 10 minučių. Į maltą mėsą sudėkite pomidorų, pipirų, česnakų, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišykite ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus. Apkepkite baklažanus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų, tada padažą ir uždenkite likusiais baklažanais. Sūrį sumaišykite su grietine ir užtepkite ant baklažanų. Kepkite musaką 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių po folija. Tada foliją nuimkite ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos