Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su bulvėmis
Musaka - tai graikiškas patiekalas, kurį XX a. pradžioje išrado virėjas Nikos Tselemendis. Jis sujungė graikų mėgstamus produktus - daržoves ir avieną - ir iškepė juos su prancūzišku bešamelio padažu. Receptas buvo įvertintas ir patiekalas įgijo daugybę variacijų. Dabar musaka gaminama ne tik iš ėrienos, mėsa gali būti bet kokia. Į tradicinius baklažanus, kurių naudojimą numato klasikinis receptas, dedama įvairių daržovių. Musaka su bulvėmis yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalo variantų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūnus 3-4 min. pakepinkite aliejuje, sudėkite vištienos krūtinėlės gabalėlius ir kepkite 5-7 min. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir susmulkintą česnaką, gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Miltus sumaišykite su ištirpintu sviestu, gerai išmaišykite, supilkite pieną ir pastatykite ant viryklės. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Produktus sudėkite į karščiui atsparią formą tokia tvarka: bulvės, baklažanai, padažas, visas mėsos įdaras, padažas, baklažanai, bulvės, padažas, tarkuotas sūris. Pašaukite į orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos