Musaka su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su bulvėmis

Musaka - tai graikiškas patiekalas, kurį XX a. pradžioje išrado virėjas Nikos Tselemendis. Jis sujungė graikų mėgstamus produktus - daržoves ir avieną - ir iškepė juos su prancūzišku bešamelio padažu. Receptas buvo įvertintas ir patiekalas įgijo daugybę variacijų. Dabar musaka gaminama ne tik iš ėrienos, mėsa gali būti bet kokia. Į tradicinius baklažanus, kurių naudojimą numato klasikinis receptas, dedama įvairių daržovių. Musaka su bulvėmis yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalo variantų.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūnus 3-4 min. pakepinkite aliejuje, sudėkite vištienos krūtinėlės gabalėlius ir kepkite 5-7 min. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir susmulkintą česnaką, gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Musaka su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Miltus sumaišykite su ištirpintu sviestu, gerai išmaišykite, supilkite pieną ir pastatykite ant viryklės. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Musaka su bulvėmis Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Produktus sudėkite į karščiui atsparią formą tokia tvarka: bulvės, baklažanai, padažas, visas mėsos įdaras, padažas, baklažanai, bulvės, padažas, tarkuotas sūris. Pašaukite į orkaitę 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos