Musaka su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su daržovėmis

Pagal šį receptą ruošiama musaka, kurioje vyrauja daržovės, o tai labiau būdinga rumunų virtuvei. Mėsos patiekale yra, bet nedideliais kiekiais. Moussaka tradiciškai ruošiama iš avienos. Mėsą reikėtų rinktis labai atsakingai. Nešviežia ar sena aviena ne tik bus kieta, bet ir sugadins visą skonį. Gera aviena visada yra stambiagrūdės konsistencijos, blizganti, šiek tiek drėgna ir malonaus kvapo.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Musaka su daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Dubenyje sumaišykite druską, džiovintus česnakus, raudonuosius ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Musaka su daržovėmis Žingsnis 2
Iškepkite musaką su daržovėmis. Paimkite gilią formą ir jos vidų gerai ištepkite sviestu. Išdėliokite baklažanus, ant viršaus sudėkite svogūnus, kopūstus, pomidorus, cukinijas, mėsą. Tada pakartokite eiliškumą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukinijos. Po kiekvienų 2 sluoksnių produktus (ypač mėsą) pabarstykite druska ir prieskoniais ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Užpilkite grietine. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, aštriai, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, bulvių sezonas, pomidorų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, Musaka, receptų knyga, baklažanų musaka, bulvių vakarienė

Kategorijos