Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su daržovėmis
Pagal šį receptą ruošiama musaka, kurioje vyrauja daržovės, o tai labiau būdinga rumunų virtuvei. Mėsos patiekale yra, bet nedideliais kiekiais. Moussaka tradiciškai ruošiama iš avienos. Mėsą reikėtų rinktis labai atsakingai. Nešviežia ar sena aviena ne tik bus kieta, bet ir sugadins visą skonį. Gera aviena visada yra stambiagrūdės konsistencijos, blizganti, šiek tiek drėgna ir malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Dubenyje sumaišykite druską, džiovintus česnakus, raudonuosius ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką su daržovėmis. Paimkite gilią formą ir jos vidų gerai ištepkite sviestu. Išdėliokite baklažanus, ant viršaus sudėkite svogūnus, kopūstus, pomidorus, cukinijas, mėsą. Tada pakartokite eiliškumą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukinijos. Po kiekvienų 2 sluoksnių produktus (ypač mėsą) pabarstykite druska ir prieskoniais ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Užpilkite grietine. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos