Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su džiovintais česnakais
Susmulkintas džiovintas česnakas yra privalomas virtuvės prieskonis. Jis ypatingas tuo, kad net ir džiovintas išlaiko šviežio augalo privalumus. Tai svarbu, nes česnakas yra stiprus imuniteto stimuliatorius. Gaminant maistą džiovintas česnakas yra labai universalus. Jis išryškina savo skonines ir aromatines savybes patiekaluose su riebia ėriena, o daržovėms suteikia ryškumo ir pikantiškumo, todėl yra nepakeičiamas prieskonis ruošiant, pavyzdžiui, musaką - daržovių apkepą su mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite 10 minučių. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, džiovintą česnaką, cinamoną, druską ir pipirus. Troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Palaukite, kol puode ištirps sviestas, suberkite miltus ir kepkite 2-3 minutes. Maišydami plona srovele supilkite pieną. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį, pasūdykite ir virkite, kol mišinys sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite trečdalį keptų baklažanų, kad jie persidengtų. Ant viršaus paskleiskite pusę maltos mėsos. Tada vėl išdėliokite baklažanus, o ant jų - likusią maltos mėsos dalį. Viską uždenkite trečiuoju baklažanų sluoksniu. Supilkite padažą. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę kepti 40-45 min. Iškepus orkaitėje, leiskite patiekalui 15 minučių pailsėti.
Kategorijos