Musaka su džiovintais česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su džiovintais česnakais

Susmulkintas džiovintas česnakas yra privalomas virtuvės prieskonis. Jis ypatingas tuo, kad net ir džiovintas išlaiko šviežio augalo privalumus. Tai svarbu, nes česnakas yra stiprus imuniteto stimuliatorius. Gaminant maistą džiovintas česnakas yra labai universalus. Jis išryškina savo skonines ir aromatines savybes patiekaluose su riebia ėriena, o daržovėms suteikia ryškumo ir pikantiškumo, todėl yra nepakeičiamas prieskonis ruošiant, pavyzdžiui, musaką - daržovių apkepą su mėsa.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su džiovintais česnakais Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite 10 minučių. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, džiovintą česnaką, cinamoną, druską ir pipirus. Troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių, kol išgaruos skystis.

Žingsnis 2

Musaka su džiovintais česnakais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Palaukite, kol puode ištirps sviestas, suberkite miltus ir kepkite 2-3 minutes. Maišydami plona srovele supilkite pieną. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį, pasūdykite ir virkite, kol mišinys sutirštės.

Žingsnis 3

Musaka su džiovintais česnakais Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite trečdalį keptų baklažanų, kad jie persidengtų. Ant viršaus paskleiskite pusę maltos mėsos. Tada vėl išdėliokite baklažanus, o ant jų - likusią maltos mėsos dalį. Viską uždenkite trečiuoju baklažanų sluoksniu. Supilkite padažą. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę kepti 40-45 min. Iškepus orkaitėje, leiskite patiekalui 15 minučių pailsėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos