Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su garstyčiomis
Musaka su garstyčiomis - sotus patiekalas, kuriame sultinga malta mėsa puikiai dera su maistingomis daržovėmis ir švelniu pieno padažu, todėl sukuriama neįprasta skonio pusiausvyra. Be to, garstyčių sėklos papildo patiekalą, suteikdamos jam malonų aštrų poskonį. Garstyčios pasižymi turtinga chemine sudėtimi, todėl yra labai sveikos. Ji ne tik didina apetitą, bet ir veiksmingai kovoja su galvos skausmais.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Tada sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Toliau kepkite ingredientus 8-10 minučių. Tada sudėkite pomidorus, česnaką, garstyčias, druską ir pipirus. Išmaišykite ir palikite troškintis 7-8 minutes. Pabaigoje supilkite į keptuvę vyną ir troškinkite faršą dar 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio padažą. Giliame dubenyje išplakite vištos kiaušinį, supilkite pieną ir suplakite. Puode sumaišykite alyvuogių aliejų ir miltus. Mišinį kepkite 1-2 minutes. Po to supilkite pieno ir kiaušinių mišinį. Maišydami virkite, kol sutirštės. Nukelkite padažą nuo ugnies, suberkite tarkuotą sūrį, druską ir muskato riešutą, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo formą sudėkite dalį apkeptų baklažanų, ant viršaus paskleiskite pusę mėsos įdaro. Sluoksnius pakartokite. Pabaigoje musaką užpilkite sūrio padažu ir kepkite 30-40 minučių.
Kategorijos