Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su grietine
Daugelis žmonių yra įpratę manyti, kad musakos gimtinė yra Graikija ir Kipras, tačiau tai ne visai tiesa. Iš tikrųjų šis troškinys nuo seno gaminamas daugelyje šalių, tačiau turi savų ypatumų. Pavyzdžiui, arabų šalyse tai tik šaltos daržovių salotos, Balkanuose vietoj baklažanų naudojami pomidorai, o Bulgarijoje pagrindiniai ingredientai yra malta mėsa ir bulvės. Moussaka su grietine bus ypač įdomi ir pikantiška, svarbiausia iš anksto išimti grietinę iš šaldytuvo, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros.
Žingsnis 1
Apkepkite musakos ingredientus. Įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanus ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės. Ištuštinkite keptuvę ir sudėkite į ją faršą. Sudėkite svogūną, druską, pipirus, išmaišykite ir kepkite 7-10 minučių. Tada supilkite vyną, užvirinkite, uždenkite ir troškinkite, kol vynas išgaruos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę ir majonezą, sudėkite trintą česnaką, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite musaką. Į kepimo indą dėkite sluoksnį baklažanų (taip, kad jie uždengtų dugną), sluoksnį maltos mėsos ir svogūnų, sluoksnį pomidorų ir taip kelis kartus. Užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir siųskite į ją formą 35-45 minutėms.
Kategorijos