Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su grybais
Klasikinė musaka - tradicinis graikiškas patiekalas - tai baklažanų, pomidorų ir avienos apkepas su bešamelio padažu. Didžiulis jo privalumas yra tas, kad yra daugybė gaminimo variantų ir ingredientus galite keisti pagal pageidavimą. Galite paversti musaką lengvu, visiškai dietiniu patiekalu, sunkią mėsą pakeisdami grybais. Juose yra vitaminų kompleksų nuo A iki F. Be to, pavyzdžiui, kepti grybai daugeliui žmonių savo skoniu primena mėsą ir gali būti puiki jos alternatyva.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Supjaustytas bulves, cukiniją ir baklažaną sudėkite ant kepimo skardos, pasūdykite, užpilkite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus ir paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite grybus ir svogūnus, pasūdykite ir kepkite, kol išgaruos skystis. Suberkite petražoles, išmaišykite, supilkite vyną ir pomidorų sultis. Kaitinkite ant didelės ugnies, kol sutirštės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite į jį miltus, gerai išmaišykite. Reguliariai maišydami supilkite pieną ir užvirinkite padažą.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo indą pakaitomis sudėkite bulvių, baklažanų ir cukinijų porcijas. Viršų storai aptepkite bešamelio padažu. Tada ant bulvių, baklažanų ir cukinijų sudėkite grybų sluoksnį. Viską užpilkite likusiu padažu. Kepkite musaką iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Palaukite, kol apkepas paruduos ir įgaus plutelę.
Kategorijos