Publikavimo data: 2024-06-23
Musaka su grybais
Pagal klasikinį receptą musaka gaminama tik iš baklažanų, ėrienos arba jautienos ir bešamelio padažo. Tačiau pagal skonį ir norą galima naudoti maltą kiaulieną ar vištieną, gaminti musaką visai be mėsos, tik su daržovėmis ir padažu arba su grybais. Baklažanus galima pakeisti arba papildyti cukinijomis arba bulvėmis. Padažą galima pakeisti bet kokiu kitu padažu. Musaka su grybais yra labai skanus, sultingas ir nepaprastas patiekalas. Jį galima gaminti su pievagrybiais, pievagrybiais, voveraitėmis, opiatais ir kitais grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Pusėje augalinio aliejaus 3 minutes pakepinkite morkas. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Į grybus įpilkite pomidorų pastos, vandens, druskos ir pipirų ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką. Likusiame augaliniame aliejuje ant vidutinio karštumo ugnies kepkite baklažanus po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Pakaitomis dėkite bulves, grybus, pomidorus ir baklažanus. Miltus, grietinėlę ir fetą sumaišykite trintuvu. Šiuo padažu užpilkite musaką. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos