Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su Kaukazo žolelių mišiniu
Moussaka su Kaukazo žolelių mišiniu - apetitą žadinantis mėsos patiekalas, paruoštas pagal armėnų receptą. Jo pagrindą sudaro sultinga malta mėsa, daržovės ir kvapnūs prieskoniai. Įdomu tai, kad patiekalas gaminamas iš tų pačių ingredientų kaip ir klasikinė musaka, tačiau jis nekepamas orkaitėje. Tačiau net ir tokiu atveju moussaka vis tiek pasirodo esanti labai skani, soti ir sveika.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Po to sudėkite maltą mėsą. Kepkite mėsą 10 minučių, kol ji taps minkšta, išsklaidydami visus gumulėlius. Baigiant kepti, į maltą mėsą įberkite 1 šaukštelį Kaukazo žolelių, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek daugiau augalinio aliejaus. Tada išdėliokite baklažanų griežinėlius. Kepkite daržoves iš abiejų pusių, kol paruduos. Taip pat atskirai apkepkite svogūnus ir paprikas.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Sudėkite paruoštus ingredientus į puodą. Ant dugno paskirstykite mėsą, tada svogūnus, baklažanus, paprikas ir pomidorus. Kiekvieną sluoksnį pagardinkite smulkintomis žolelėmis, Kaukazo žolelių mišiniu, pipirais ir druska pagal skonį. Tada puodą uždenkite dangčiu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Palaukite, kol patiekalas užvirs, po to virkite dar 30-40 minučių.
Kategorijos