Musaka su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su kiauliena

Graikiška musaka, tradiciškai gaminama iš baklažanų, mėsos, pomidorų ir bešamelio padažo, turi daugybę gaminimo variantų. Tačiau vienas dalykas išlieka tas pats: daržovių sluoksniai ir maltos arba smulkiai supjaustytos mėsos įdaras. Šiame troškinyje visi ingredientai vienu metu sudedami ant kepimo skardos arba į formą, pagardinami įvairiais prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, o paskui valandą troškinami, todėl patiekalas tampa neįtikėtinai sotus, sultingas, pikantiškas ir aromatingas.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Musaka su kiauliena Žingsnis 1
Apkepkite musakos ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomas. Tada svogūną išimkite iš keptuvės, sudėkite kiaulieną ir kepkite 7 minutes. Svogūnus grąžinkite prie mėsos, sudėkite pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, hopli-suneli ir išmaišykite. Supilkite vyną, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Išlaisvinkite keptuvę, įkaitinkite šviežią aliejų ir kepkite baklažanus ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Musaka su kiauliena Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Paimkite švarią keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą. Supilkite miltus ir ant vidutinės ugnies kepkite 5 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą. Atsargiai supilkite pieną, išmaišydami gumulėlius. Supilkite kiaušinį ir toliau intensyviai maišykite, kad kiaušinis nesusitrauktų. Pagardinkite druska, pipirais ir apyniais, užvirinkite ir virkite 1-2 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Musaka su kiauliena Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į formą sudėkite pusę baklažanų, tada kiaulieną ir daržoves. Ant mėsos išdėliokite likusius baklažanus. Užpilkite padažu, pabarstykite sūriu ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 50-60 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, aštriai, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, bulvių sezonas, pomidorų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, Musaka, receptų knyga, baklažanų musaka, bulvių vakarienė

Kategorijos