Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su kiauliena
Graikiška musaka, tradiciškai gaminama iš baklažanų, mėsos, pomidorų ir bešamelio padažo, turi daugybę gaminimo variantų. Tačiau vienas dalykas išlieka tas pats: daržovių sluoksniai ir maltos arba smulkiai supjaustytos mėsos įdaras. Šiame troškinyje visi ingredientai vienu metu sudedami ant kepimo skardos arba į formą, pagardinami įvairiais prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, o paskui valandą troškinami, todėl patiekalas tampa neįtikėtinai sotus, sultingas, pikantiškas ir aromatingas.
Žingsnis 1
Apkepkite musakos ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomas. Tada svogūną išimkite iš keptuvės, sudėkite kiaulieną ir kepkite 7 minutes. Svogūnus grąžinkite prie mėsos, sudėkite pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, hopli-suneli ir išmaišykite. Supilkite vyną, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Išlaisvinkite keptuvę, įkaitinkite šviežią aliejų ir kepkite baklažanus ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Paimkite švarią keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą. Supilkite miltus ir ant vidutinės ugnies kepkite 5 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą. Atsargiai supilkite pieną, išmaišydami gumulėlius. Supilkite kiaušinį ir toliau intensyviai maišykite, kad kiaušinis nesusitrauktų. Pagardinkite druska, pipirais ir apyniais, užvirinkite ir virkite 1-2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į formą sudėkite pusę baklažanų, tada kiaulieną ir daržoves. Ant mėsos išdėliokite likusius baklažanus. Užpilkite padažu, pabarstykite sūriu ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 50-60 min.
Kategorijos