Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su kuskusu
Kuskusas - tai kviečių grūdų rūšis ir iš jų gaminamas patiekalas. Kuskuso musaką lengva paruošti, nes kuskusui reikia nedaug laiko virti. Dažniausiai jis 15 minučių verdamas garuose santykiu 1:1,5 su karštu vandeniu. Jo skonis nėra itin išraiškingas, puikiai tinka prie mėsos ar pupelių patiekalų. Dėl savo struktūros kruopos gerai sugeria visus skonius. Dėl šios priežasties kuskuso nerekomenduojama laikyti šalia prieskonių ir stiprų kvapą turinčių produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite kuskusą. Kuskusą sudėkite į dubenį. Užvirkite vandenį virdulyje ir užpilkite 500-600 ml vandens ant kuskuso. Uždenkite dubenį ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Po to išskobkite kruopas.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ją ir sudėkite svogūną. Kepkite jį 4-5 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite maltą mėsą ir, maišydami ingredientus mentele, susmulkinkite mėsos gabalėlius. Įdėkite smulkintų pomidorų, petražolių, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite sviestą į puodą ir pradėkite kaitinti ant silpnos ugnies. Kai sviestas ištirps, į jį pamažu suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Virkite, kol miltų mišinys taps auksinės spalvos, 5-7 minutes. Tada plona srovele supilkite pieną, išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Kai atvės, į padažą įmuškite žalius kiaušinius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite ir iškepkite musaką. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno paskleiskite kuskusą, tada sudėkite maltą mėsą ir vėl užberkite kuskuso. Užpilkite kepimo formą padažu ir 15-20 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Iškepusį apkepą 10 minučių atvėsinkite, tada patiekite.
Kategorijos