Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su malta jautiena
Moussaka - mėsos apkepas su baklažanais ir kitomis daržovėmis - pirmą kartą buvo paruoštas Osmanų imperijoje. Iš ten receptas paplito Artimuosiuose Rytuose, Balkanuose ir Graikijoje. Turkiškos musakos gaminimo būdas šiek tiek skiriasi nuo panašių patiekalų kitose šalyse. Troškinys kepamas ne orkaitėje sluoksnis po sluoksnio, o didelėje keptuvėje arba puode, į kurį dedamas pomidorų ir mėsos padažas. Pagal šį receptą musaka gaminama su malta jautiena.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Baklažanus pasūdykite, apšlakstykite 4 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite baklažanus ant pergamentu išklotos kepimo skardos 15 minučių. Kol baklažanai kepa, keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką su malta jautiena. Keptuvėje į svogūnus sudėkite maltą jautieną. Padidinkite kaitrą. Kepkite maišydami 10-12 minučių. Į mėsos mišinį įpilkite pomidorų pastos. Pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Kepkite dar 2-3 minutes. Įmaišykite pomidorus, supilkite vandenį. Išmaišykite. Kai užvirs, virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Sudėkite petražoles ir iškeptus baklažanus. Toliau virkite dar 10-15 minučių, kol sutirštės.
Kategorijos