Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su malta mėsa
Moussaka paprastai priskiriama graikų virtuvei. Iš tiesų šis skanus daržovių apkepas gaminamas Bulgarijoje, Rumunijoje, Turkijoje ir kitose Balkanų bei Artimųjų Rytų šalyse. Receptai šiek tiek skiriasi. Kai kur kepamos tik įvairios daržovės, kai kur dedama maltos mėsos, dažniausiai avienos. Musaką galima gaminti ir iš bet kokios kitos maltos mėsos, pavyzdžiui, jautienos ar kiaulienos. Pagal šį receptą patiekalas ruošiamas labai įdomiai - su kopūstų lapais.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Susmulkinkite svogūną ir morkas trintuvu, mėsmale arba blenderiu. Sudėkite į mėsą, išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite faršą keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes. Atvėsinkite. Sudėkite žalius kiaušinius ir 1 valgomąjį šaukštą grietinės. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite kopūstus. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Sudėkite kopūstų lapus, nepažeisdami jų formos, ir virkite 5 minutes, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite musaką su malta mėsa. Formą ištepkite riebalais. Išdėliokite kopūstų lapus, tada maltą mėsą. Užpilkite likusia grietine. Pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos