Musaka su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su malta mėsa

Moussaka paprastai priskiriama graikų virtuvei. Iš tiesų šis skanus daržovių apkepas gaminamas Bulgarijoje, Rumunijoje, Turkijoje ir kitose Balkanų bei Artimųjų Rytų šalyse. Receptai šiek tiek skiriasi. Kai kur kepamos tik įvairios daržovės, kai kur dedama maltos mėsos, dažniausiai avienos. Musaką galima gaminti ir iš bet kokios kitos maltos mėsos, pavyzdžiui, jautienos ar kiaulienos. Pagal šį receptą patiekalas ruošiamas labai įdomiai - su kopūstų lapais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Susmulkinkite svogūną ir morkas trintuvu, mėsmale arba blenderiu. Sudėkite į mėsą, išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite faršą keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes. Atvėsinkite. Sudėkite žalius kiaušinius ir 1 valgomąjį šaukštą grietinės. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Musaka su malta mėsa Žingsnis 2
Išvirkite kopūstus. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Sudėkite kopūstų lapus, nepažeisdami jų formos, ir virkite 5 minutes, kol suminkštės. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Musaka su malta mėsa Žingsnis 3
Paruoškite musaką su malta mėsa. Formą ištepkite riebalais. Išdėliokite kopūstų lapus, tada maltą mėsą. Užpilkite likusia grietine. Pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos