Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su mėtomis
Skanų ir sotų daržovių patiekalą su avinžirniais galima pagaminti pagal libanietiškos virtuvės receptą, kuriam būdingos pupelės ir daug daržovių. Graikų kalboje šis troškinys vadinamas musaka, o šiame recepte jis ruošiamas su gaiviomis mėtomis. Prieskoniai patiekalui suteikia ryškų aromatą ir malonų skonį. Naudingiausiomis laikomos pipirmėtės. Gaminimui geriau imti šviežių lapelių, tačiau jei tokių lapelių nėra, tinka ir džiovintos mėtos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Sudėkite baklažanus į įkaitintą keptuvę. Apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po 5 minutes. Išimkite į atskirą lėkštę. 1-2 min. pakepinkite pomidorus ir česnaką, įberkite druskos, pipirų ir mėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite musaką su mėtomis. Avinžirnius sumaišykite su baklažanais ir pomidorais. Sudėkite į karščiui atsparų indą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos