Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su morkomis
Graikiška musaka - tai baklažanų, maltos mėsos ir pomidorų troškinys. Tradiciškai moussaka gaminama iš ėrienos, tačiau šiuolaikiniuose Graikijos restoranuose ši taisyklė nebėra esminė. Moussaka yra gana kaloringas patiekalas, kiekvienas troškinio sluoksnis kepamas dideliame kiekyje aliejaus. Į musaką pridėjus morkų, patiekalas tampa sveikesnis. Morkų skaidulos kaitinant suminkštėja ir geriau atiduoda vitaminus, jie geriau ištirpsta aliejuje ir yra gerai virškinami.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitintame augaliniame aliejuje 2-3 min. pakepinkite morkas, kol suminkštės, tada sudėkite svogūną ir dar apie 2 min. kepkite, kol taps skaidrus. Į daržoves sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes, kol mėsa įgaus lengvą spalvą. Įmaišykite saldžiąsias paprikas, pagardinkite pipirais ir kepkite apie 3 min. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pomidorus susmulkinkite blenderiu su kalendra, bazilikais, krapais, mėtomis ir česnakais, įberkite aštriosios paprikos.
Žingsnis 3
Apkepkite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite baklažanus. Iš pradžių kepkite juos dalimis sausoje keptuvėje, tada įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Kiekvienai pusei prireiks maždaug 2 minučių.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Į gilų indą storu dugnu, pvz., puodą ar katilą, sudėkite pusę mėsos įdaro, pusę baklažanų, supilkite pusę pomidorų padažo ir pakartokite įdaro, baklažanų ir pomidorų padažo sluoksnius. Įpilkite karšto vandens, kad skystis visiškai apsemtų troškintuvą. Užvirkite ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol išvirs.
Kategorijos