Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su muskato riešutu
Musaka su muskato riešutu yra tradicinis Balkanų troškinys su mėsa ir daržovėmis. Pagal šį receptą jis gaminamas bulgariškai, t. y. malta mėsa ir bulvės pieno glazūroje. Musaka tradiciškai ruošiama dideliais kiekiais, visai šeimai. Pasirūpinkite erdvia kepimo forma. Būtinai paimkite krakmolingų, traškių bulvių. Ir, žinoma, naudokite šviežiai maltą muskatą. Šis prieskonis suteiks patiekalui subtilų, aštrų aromatą ir saldų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves kepimui. Bulves pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite aliejuje keptuvėje, kol bulvės taps al dente. Atskirai 2-3 min. pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite prie bulvių.
Žingsnis 2
Paruoškite maltos mėsos kepsnius. Kepkite maltą mėsą ir svogūnus 10-15 minučių. Sudėkite pomidorus ir pipirus. Pagardinkite druska, ramunėlėmis ir muskato riešutu. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite musaką su muskato riešutu. Ugniai atsparią formą ištepkite aliejumi. Sudėkite pusę bulvių ir svogūnų, tada maltą mėsą ir daržoves, tada vėl bulves. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišydami supilkite pieną. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Įmuškite kiaušinius ir sudėkite sūrį. Kiaušinių ir sūrio mišinį sumaišykite su atvėsusiu kreminiu padažu.
Žingsnis 5
Baigdami virti musaką suberkite muskatą. Ant įdaro supilkite karštą troškinį. Dėkite atgal į orkaitę. Kepkite 7-10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos