Musaka su namine malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su namine malta mėsa

Moussaka su namine malta mėsa - tai švelnus mėsos patiekalas, paruoštas iš baklažanų, sultingos mėsos ir pieniško bešamelio padažo. Be to, naudojamas baltasis vynas, kuris patiekalui suteikia dar daugiau išskirtinio skonio ir aromato. Klasikiniame musakos recepte įprasta naudoti avieną, tačiau dažnai ji keičiama jautiena - patiekalas būna toks pat skanus ir maistingas. Beje, musakoje yra daug vertingų vitaminų, todėl ji labai sveika.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su namine malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir kepkite svogūną ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių. Supjaustykite pomidorus. Kai faršas pakeis spalvą, sudėkite pomidorus, baltąjį vyną ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite faršą troškintis 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Musaka su namine malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus. Kiekvieną griežinėlį kruopščiai nusausinkite servetėle arba popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų sultys. Tada kiekvieną baklažano griežinėlį apkepkite keptuvėje, kol lengvai paruduos. Tuo metu mėsos įdaras jau bus paruoštas - pagal skonį jį pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Musaka su namine malta mėsa Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Pieną kaitinkite, kol jis bus karštas. Tada paimkite puodą, į jį įdėkite sviesto ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol sviestas ištirps. Po to į padažą suberkite miltus, intensyviai maišykite, kol taps vientisa masė. Tada pamažu supilkite pieną į puodą, nenustodami maišyti mišinio. Padažą virkite, kol sutirštės, tada pagal skonį įberkite druskos ir muskato riešuto. Virkite dar 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Musaka su namine malta mėsa Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Ant formos dugno sudėkite keptus baklažanų griežinėlius. Ant viršaus paskleiskite mėsos įdarą, išlyginkite jį šakute per visą paviršių. Tada vėl sudėkite baklažanus. Pabaigoje patiekalą gausiai aptepkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Pasiųskite musaką kepti į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos