Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su paprikomis
Daugelyje Balkanų pusiasalio šalių labai mėgstamas baklažanų troškinys yra populiarus. Moussaka su paprikomis - bulgariška šio gardaus patiekalo atmaina. Ši daržovė patiekalą padaro dar naudingesnį, nes joje yra organizmui būtino beta karotino, kuris dalyvauja geležies apykaitoje ir yra naudingas imunitetui bei regėjimui. Verta pirkti vienodos spalvos, žalią elastingą uodegėlę, be juodų dėmelių ir spaudžiant skleidžiančią girgždantį garsą.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus baklažanus ir paprikas ir kepkite 15 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytas morkas ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite ciberžole ir kepkite 10-13 minučių ant vidutinės ugnies be dangčio.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir iškepkite musaką. Dubenyje sumaišykite jogurtą ir kiaušinius. Pagardinkite druska ir ciberžole. Į formą dėkite sluoksnį baklažanų, sluoksnį paprikų ir sluoksnį svogūnų bei morkų. Užpilkite padažu ir kepkite 15-25 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos